Elektroszmog

Mérőprogramok

Mérőprogramok

A mérőprogramok célja meghatározott környezeti sugárforrás-, vagy helyszíntípus mérési eredményeinek célzott kiemelése, összefoglaló értékelése. Ezek a területek egészségügyi, demográfiai, vagy műszaki szempontok alapján állnak a vizsgálatok előtérében.

• Gyermekintézményi mérőprogram

A jelenlegi egészségügyi határértéket minden korosztály védelmét szavatoló mértékű biztonsági tényezővel állapították meg. Emellett folyamatos tudományos vizsgálti kérdés az egészségügyileg veszélyeztetettebb demográfia csoportok létezése az elektroszmog kitettség szempontjából. A kutatások az idősebb korosztály mellett fokozott figyelmet szentelnek a gyermekeknek. Az NMHH célja, hogy a gyermekintézmények elektromágnes kitettség (elektroszmog) szintje ellenőrzött, és ismert legyen!

• Mérőprogram az egészséges lakókörnyezetért (lakótelepek)

A mérőprogram hiteles és ingyenes mérési adatokat szolgáltat a lakótelepi házakban élőket érő elektromágneses sugárzás (elektroszmog) mértékéről. A terület kiemelését indokolja, hogy hazánk népességének mintegy ötöde lakótelepén él, és ezek a területek az átlagot meghaladóan ellátottak mobil bázisállomásokkal.

• Műsorszóróadó mérőprogram

A műsorszóróadók jó pár évtizede továbbítják a rádió- és televízió programokat otthonainkba. Az elektromágneses expozíciót leginkább meghatározó műszaki jellemzőikben – az adóteljesítményekben és a felhasznált frekvenciasávokban – lényeges eltérések vannak, ezek akár több nagyságrenddel is különböznek. A nagyobb területeket lefedő, legjelentősebb teljesítményű, ún. gerincadók általában a településeken kívül helyezkednek el, ugyanakkor expozíciós hatásuk szomszédos településrészeken a közeli mobil bázisállomásokét is meghaladhatja.


Keresés az összes helyszín között

Mérőprogram kiválasztása:

 
© Nemzeti Hírközlési Hatóság
   2006 Minden jog fenntartva
Cím: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Levélcím: 1525. Pf. 75 Tel.: 06 1 375 77 77 Fax: 06 1 356 55 20