Földfelszíni televízió- és rádióvétel műsorszolgáltatók alapjánEzen az oldalon a digitális televízióadók, valamint a rádióadók kiválasztott műsorszolgáltatókhoz tartozó ellátott területeket jelenítheti meg az elérhető legfrissebb, fix mérőponton, 10 m-es magasságban elhelyezett (átlagos tetőantennás vételt feltételező), az adó irányába beállított előfizetői antennához hasonló antennával végzett mérések alapján.
A megjelenítéshez használt adatbázis 1992 óta tartalmaz mérési adatokat. Természetesen mindig a legfrissebb adatok jelennek meg, a régebbi adatok közül csak azok érhetőek el, amelyek a térerősség tekintetében ma is megállják a helyüket.
A térképen az ellátottság alapján színezett mérőpontok jelennek meg, amelyek nem egy műsorszóró-adóhoz, hanem egy műsorszolgáltatóhoz kötődnek.
Az oldalon csak az NMHH mérőszolgálata által, a megjelenő pontokon, a vonatkozó előírások alapján mért értékek jelennek meg. A térerősség a terjedési viszonyoktól függően térben és időben változó értékű, ezért a mérési adatok tájékoztató jellegűek, részletes adatszolgáltatás hiányában, önmagukban szabadcsatorna-keresési és hálózattervezési célra nem használhatóak.
Többéves hazai előkészítő munka után az analóg földfelszíni sugárzás 2013-ban lekapcsolásra kerül. Ettől kezdve Magyarországon már csak a korszerű digitális adások vételére lesz lehetőség. Az átállás további részleteiről itt tájékozódhat.
 
 
TV műsorok:
Rádió műsorok:
Sugárzási mód:
Betöltés...
Színkódok magyarázata:
  • : Jó vétel
  • : Rossz vétel
  • : Nincs vétel

© Nemzeti Hírközlési Hatóság
   2006 Minden jog fenntartva
Cím: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. Levélcím: 1525. Pf. 75 Tel.: 06 1 375 77 77 Fax: 06 1 356 55 20